Решението за отпушване на канали е наше

февруари 17, 2018, 09:41  

Винаги когато се изправя пред запушената мивка си казвам – край, повече няма да хвърлям мазнината тук. Но, уви – това се повтаря пак и пак. Разбира се, аз започвам някакви действия за справяне с отпушване на каналите, но това е временно. След много мои задълбочени разсъждения реших, че това, което мога сама да си причиня, на всеки друг ще му е трудно. Казвам си, защо запуши мивката след като си знаеш, че ще трябва да се заемеш с отпушване на каналите.

И така, решението е взето – спазване на някои създадени от мен правила за самата себе си и профилактика на канализационните тръби в жилището. За това предупредих и всички останали членове на семейството, но всеки се оправда, че винаги проблема започва от кухнята. Разбира се, това не беше точно така, защото малките малчугани са напълнели тоалетната с мокри кърпички като са пробвали до колко може да събере. Този път сами нямаше как да си решим проблема и се наложи да търсим фирма, за да се справи с отпушване на каналите в дома ни.

За наш късмет работниците се оказаха добри професионалисти. Наистина, имаха добро оборудване, но техниката е ефективна само когато се ползва правилно от знаещи и можещи работници. След отстраняване на проблема, помолихме да направят профилактика на цялата канализационна система, защото сме в къща и без централна канализация, а на самостоятелна канализационна яма.

Сега вече си зная работата – профилактиката е необходима, за да не се налага постоянно да се търсят услугите на фирма за отпушване на канали. Ежемесечно ползвам химически средства за почистване на сифона в банята и мивката в кухнята. С ползването на препаратите съм много внимателна – спазвам точно инструкцията към всеки препарат.

Прилагам и някои домашни методи. Веднъж в седмицата поставям в сифона на мивката чаша сода за хляб и след нея наливам чаша винен оцет. Така оставям комбинацията да действа и на сутринта промивам с гореща вода. Затегна се и контрола на децата – има ред в банята и тоалетната, защото ще дойдат чичковците с шумните машини. За сега действа профилактиката и не се налага отпушване на канали, а до кога – пак ние ще решим.

  • No Related Post

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!