Рециклиране и смесване в една стъпка

март 26, 2013, 08:02  

recyErema – Австрия са развили нова система,която комбинира рециклиране и смесване в една стъпка.Системата Dubbed Corema  се основава на идеята за използване на евтини рециклирани материали за производство на пригодени за конкретни нужди смеси в една стъпка(на един етап),без междинно охлаждане.Това дава възможност на предприятиата за рециклиране да  пригаждат материалите за конкретни нужди и да осигуряват на производителите на смеси свобода на действие при купуване  и рециклиране на отпадъци.Например,за  този подход се твърди,че е подходящ за преработка на евтини смесени фракции като  РЕТ/РЕ(полиетилен-терефталат/полиетилен) с добавки,а също и за производство на полипропилен(РР),напълнен с 20% талк от отпадъци от нетъкан текстил.

За процеса  Erema  са се обърнали към  фирмата  Coperion .Суровината се подава в режещо-смесващата инсталация на  Erema,където се нарязва,хомогенизира,нагрява,суши и омекчава.Предварително нагретия материал се рластицира в тангенциално(странично)  захранван едно-шнеков екструдер и се почиства чрез напълно автоматичен,самопочистващ се филтър.След това сместта се подава в двушнеков екструдер с еднаква посока на въртене на шнековете за смесване и обезгазяване.Системите се предлагат с производителност от 250 до 3500 кг./час.

Бел.пр.: Дву-шнековите екструдери с еднаква посока на въртене на шнековете имат много добро смесващо действие както при смесване на различни полимери,така и при смесване на полимери с пълнители(в т.ч. минерални пълнители с полимери-нпр. талк с полипропилен).

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!