Пластмаси – Екструзия

март 27, 2013, 09:08  

Пластмаси.Екструзия.Контрол на налягането на стопилката.Ново устройство отчита директно налягането на стопилката.

stop

За този нов тип сензор(чуствителен елемент) за налягане на стопилката  на Dynisco Plastics,Franklin,Масачезетс,САЩ  се твърди,че е първия който отчита налягането директно,без да се използват механични приспособления или течност като посредник(среда,пренасяща налягането към отчитащ уред). Уреда е наречен  Vertex и е подходящ за всички видове екструзия.Твърди се,че реакцията на уреда е по-бърза и контрола на налягането е по-добър.Освен това се твърди,че сензора е значително по-устойчив(здрав),с по-дълъг живот и по-ниски разходи.

Налягането на стопилката  се отчита  директно от диафрагма на върха на сензора.Директното отчитане отстранява грешките,които могат да възникнат  при сензори със сложно вътрешно устройство,с наличие на пренасящи налягането флуиди и подвижни изтласкващи лостове.

Твърди се,че диафрагмата на Vertex  e  доста по-дебела в сравнение с диафрагмите на други сензори  и е изработена от здрава сплав  Inconel 718,която осигурява по-добро съпротивление  срещу корозия в сравнение с неръждаемата стомана.За допълнителна защита срещу абразивно износване и корозия върха(на сензора) има покритие с твърдостта на диамант(диамантено покритие?).Сензора е подсилен срещу повреди при поддръжка.Устройството има 4-годишна гаранция.

По-бързите проциси на производство и контрол изискват по-бързо реагиращи измервателни системи и по тази причина сензора  Vertex  е многократно по-бърз в сравнение с традиционните сензори.Дефинираната точност съгласно стандарта ISA(ISO?) S37.1 e плюс/минус  0,25%  в обхвата на налягане от 1500 до 10000 psi(1 psi = 0,07 aтм.)

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!