Пластмасите в Китай

юли 3, 2013, 15:15  

4

Производството на пластмаси в Китай през първите четири месеца се е увеличило с 11.5%, което е с два процентни пункта повече от общия ръст на промишлената продукция в страната, но е по-ниско в сравнение с ръста през същия период на миналата година, който беше 16.9%, показва доклад за сектора.

Производството на пластмаси е отражение на тенденциите на нефтохимическия пазар и на макроикономическата ситуация.

Според доклада на Китайския национален съвет за леката промишленост, производството на пластмаси е срещнало някои затруднения на фона на слабото възстановяване на националната и на световната икономика.

Индустрията е навлязла в период на “разумен растеж” след години на бързо развитие, се казва в доклада.

През този период, китайските производители на пластмаси са реализирали приходи 532.7 милиарда юана (86.9 щатски долара) от своята основна дейност, като печалбата им е 26.9 милиарда юана.

Китай е изнесъл през първите четири месеца пластмасови продукти на стойност 16.8 милиарда юана, което е с 23% повече на годишна база.

През първото тримесечие, инвестициите в дълготрайни активи в производството на каучук и на пластмаса възлизат на 72.3 милиарда юана, нараствайки с 23.1% на годишна база.

За да помогне на управлението на рисковете в пластмасовата индустрия, китайската стокова борса в Далиен (DCE) се готви да пусне през тази година фючърси за полипропилен (PP).

В момента на DCE се търгуват две пластмасови изделия — LLDPE и PVC. През миналата година цените на фючърсите за LLDPE и PVC в DCE се движиха съответно в рамките на 21.55% и 11.45%.

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!