Монитори от рециклирана пластмаса

март 18, 2013, 15:36  

Компанията Acer представи новите си монитори от сериите B6 и V6, които са със светодиодна подсветка и позиционирани, като модели за бизнес-сегмента. Тези монитори се характеризират с това, че част от тях е направена от преработена от отпадъци пластмаса. По този начин производителят проявява загрижеността си за състоянието на окръжаващата среда.

Мониторите от серия B6 се произвеждат с диагонал от 19 до 27 инча, резолюция до 1920х1080 пиксела, портове USB 3.0 и гнезда за MHL стандарта, чрез които може да се синхронизира изображението на екрана на монитора с мобилни устройства, поддържащи този стандарт. Мониторите са с богата функционалност: поддържа се технологията ComfyView, намалена е отразяваната светлина за по-комфортна работа и са осигурени широки ъгли на гледане. В комплекта е включена и поставката ErgoStand, чрез която се осигурява завъртане на монитора от -5 до 35 градуса вертикално и хоризонтално. Разположението на монитора по височина може да се регулира в рамките на 150 мм.

Мониторите от серия V6 са с диагонал на екрана от 17 до 27 инча, останалите параметри са същите.

Като част от екологичната си програма Acer отбелязват, че при производството на тези монитори не са използвани отровни вещества, като живак и арсен.

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!