Красота и тишина – акустични панели

януари 12, 2018, 13:50  

Нашият живот е изпълнен със звуци и шумове, нивото на които непрекъснато расте. Знае се, че прекомерния шум с време се отразява отрицателно на здравето на хората, особено на децата. За да бъде живота в дома комфортен, трябва да се направи качествена звукоизолация. В борбата с излишните шумове се включват акустичните панели.

Това са панели, които поглъщат звуковете, при това предават на звука много приятни нотки, които леко и приятно се приемат от човека. Те осигуряват помещение с нормални акустични условия, които недразнят и не потискат човека. В последно време такива акустични панели започнаха да се използват за шумоизолация в жилището. Те позволяват да се слуша музика, гледа филм с добро звуково качество, като не е тайна, че на звука влияе наличието в стаята на предмети, мебели и други елементи на интериора.

Има различни видове панели, използвани за звукоизолация. Тези от дървесни влакна представляват тъкан от влакна дървесина, вода и магнезит. Този вид могат да се боядисват в различни цветове, без да губят основното си качество. Предлаганите разноцветни акустични панели ги прави приложими за всякакъв интериор. Най-често този вид намират приложение за оборудване на големи зали, в които се провеждат конференции и други мероприятия.

За производство на звукоизолиращи панели се използва и MDF. Те често имитират дървесна повърхност, защото се покриват с фурнир от ценна дървесина. Могат да бъдат боядисани в различни цветове и нюанси. Този материал се произвежда във формата на решетки и плочки, негорим е, безопасен за здравето на човека.

Акустичните панели, направени от фибростъкло, добре се съчетават с интериора на концертни зали, кино салони, зали за лекции. Устойчивостта им на удар позволява да се използват и за звукоизолация на спортни зали.

Помещенията на клубовете, дискотеки, технически и други обществени сгради се оборудват с изделия, в които се намират минерални влакна на базалтова основа. Повърхността е покрита е перфориран метал и се считат за достатъчно трайни и устойчиви. Монтажът им се прави със специални крепежни елементи.

Монтирането на акустични панели в жилището създава желания комфорт, условия да се наслаждавате на тишина, приятна музика и нормален разговор. Те служат достатъчно дълъг период, екологично чисти са и не са скъпи.

  • No Related Post

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!