Начини за изпомпване и почистване на септични ями

август 26, 2014, 10:00  

Revolving CockВсеки знае, че ползването на ямите не може да бъде безкрайно, а изчерпения ресурс налага почистване на септичните ями. Помийните ями могат да бъдат запълнени и при проливни дъждове, които стават причина за смесване на отпадъчните води с дъждовните и за смесване на органични и неорганични вещества.

Работата на канализацията може да се наруши при не навременното изпомпване на ямата. Заради намаляване диаметъра на тръбите мръсните води се задържат, разнася се неприятен мирис.

Решаването на въпроса е почистване на септичните ями. Очевидно е, че това мероприятие е неизбежно при ползване на канализационната система.

Ако е необходимо веднага да се направи изпомпване на септичната яма, то най-добре е да се обърнете за съдействие към специализирана фирма. Това е най-оптималното и бързо решение на проблема, тъй като без специализираните машини почистването на септичните ями се превръща в тежък труд.

Благодарение на ползването на съвременни мощни техники, извършващи изпомпване и почистване на септичните ями, не само бързо се прави изпомпването, но се почистват даже стари утайки, трупани с години на дъното. Ако има къде да се изхвърлят отпадъчните води, то може да се ползва машина с вакуум помпа.

Ако възникне сложна ситуация от препълването на ямата от отпадъчните и дъждовни води или е нарушена периодичността на изпомпване, то услугите практически на всяка специализирана фирма за почистване на септични ями ще бъдат много полезни. Не са рядко случаите когато заради препълнени ями се наводняват мазета, има опасност и за цялата система.

При първите признаци за препълване на ямата трябва да се търси без отлагане помощ от специалисти – не трябва да се чака отпадъчните води сами да се оттичат. Неприятният мирис на канализацията предизвика вземане на по-бързо решение за изпомпването на ямата. Не трябва да се забравя, че влагата в мазето е отлична среда за развитието на бактерии и гъби, от които е трудно да се избавите.

До нарушаване работата на канализационната система може да се стигне не само от запълването на ямата, а и заради запълването на тръбите от наслагвания. Образуваните налепи по вътрешните стени на тръбите намаляват диаметъра им и от там се забавя изтичането на отпадъчните води. Почистването на вътрешните запушвания може да се направи с пълна промивка на тръбите с подаване на вода под голямо налягане.

Своевременно направеното почистване увеличава срока на ползване на канализационната система, намалява ремонтите и възстановява пропускателната способност.

  • No Related Post

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!