Изработка на сайт стъпка по стъпка

септември 19, 2017, 05:24  

Изработка на сайт е изработка на дом за един бизнес онлайн днес. Сайтовете в уеб пространството са много и разнообразни. Те освен фирмени, онлайн магазини, блогове, новинарски сайтове, форуми и прочие могат да са напълно програмирани за нуждите на даден клиент или създадени на база Система за управление на съдържанието. Спорно е, кой от двата варианта е по-доброто решение, защото всичко зависи в крайна сметка от спецификата на дадения уебсайт. В тази статия ще се спрем на варианта CMS и създаването на сайт така да се каже стъпка по стъпка, чрез него.

Изработка на сайт с помощта на Система за управление на съдържанието

Въпреки, че създаването на уебсайт с помощта на СМS не е далеч толкова трудно, както професионалния уеб дизайн и програмиране, то си има определена специфика, която не всеки умее да следва. Така, че твърденията на някои хора, че създаването на сайт с тези програми е толкова лесно, като да си направиш имейл са малко пресилени. Да, с помощта на тези програми скелета на сайта се изгражда много по-лесно и бързо, функционалността на менютата и страниците се постига значително по-лесно и основното, което остава да се довърши е самото качване на съдържание – то все пак трябва да си имате основно понятие от уеб дизайн и в по-малка степен от програмиране.

За да започне първоначално изграждането на един сайт е нужно да си изберете Система за управление на съдържанието и да си я инсталирате на компютъра. Сред най-известните са Joomla, WordPress и Drupal. Всичките три изброени предложения ви дават широка гама от управленски услуги, за да бъде онлайн сайта ви максимално модерен и функционален. Имате възможност да си закупите модерен уеб дизайн за сайта ви или да ползвате една от безплатните шаблонни версии. Хубавото на една Система за управление на съдържанието е, че има множество вградени полезни функции, като търсачка, менюта, статистика за страници, онлайн форми за попълване, добавяне на публикации или премахване с няколко клика, както и архивиране. Едно от най-големите им улеснения е вградения HTML редактор. Дори и капка познание за програмния език да нямате, можете да напишете и публикувате материал в сайта си.

Като добавим и безбройните добавки (плъгини) към тези платформи, то изработка на сайт стъпка по стъпка става лесно и бързо. За стандартни и непретенциозни уебсайтове тези програми са направо идеални, стига да имате малко умения по създаването на сайт въобще.

  • No Related Post

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!