Завода за преработка на пластмаса в Берковица е вече спомен

декември 26, 2013, 12:50  

kom

Някогашният завод за преработка на пластмаси „Ком” в Берковица вече е само купчина отпадъци. От около месец собствениците му – фирма „Видира”, разрушават всички сгради. Хората в града под Ком не могат да се примирят с гледката, но решението е на собственика, съобщава “Конкурент”.Заводът е един от първите у нас, който започна производство на пластмасова дограма. През 90-те години на миналия век бизнесменът Манол Велев е купил предприятието. Тогава халетата били отдадени под наем на малки местни фирми, които продължили да се занимават основно с преработка на пластмаси, разказват хората в Берковица.

Велев продал предприятието на „Видира” със собственик Петър Петров. За година наемателите напуснали, тъй като новият стопанин вдигнал наемите и дребните бизнесмени не могли да плащат, твърди “Конкурент”.

През миналото лято пламна мазата на завода. Огромни облаци дим обгазиха градчето. Оказа се, че при рязане на метали искра подпалила пластмасови отпадъци и гуми.

Не е ясно какво ще има на мястото на някогашния промишлен гигант. До момента в общината няма внесен документ и не е искано разрешение за строителство там, казаха от управата в Берковица.

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!