Еко инициатива за събиране на пластмаса и хартия

април 15, 2013, 01:26  

mb

В рамките на екоинициативата на Младежка Банка Стара Загора се проведе състезание между училищата за най-голямо количество събрани пластмасови и хартиени отпадъци.

 

В надпреварата се включиха 11 училища: ОУ „Самара”, ОУ „Г. Райчев”, ІІ ОУ „П. Славейков”, ІV ОУ „К. Христов”, V ОУ „М. Станев”, СОУ „Ив. Вазов”, СОУ „Железник”, ПГСАГ „Лубор Байер”, ПГСД „Н.Ранчев”, ПГЕ „Джон Атанасов” и Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски”. В кампания се включиха още Библиотека „Родина”, Регионална библиотека „Захарий Княжески” и „Чахов“ ООД.

 

Общото количество отпадък хартия и пластмаса, събран благодарение на подкрепата на Фирма „Нелсен Чистота” ООД, е 2220 кг.

 

Утре, 13 април от 14 00 ч., ще се проведе Еко Хепънинг „Млад и зелен” пред сградата на Община Стара Загора (на Гъбата). Ще бъдат направени траш арт инсталации, демонстрационни арт ателиета, в които всеки ще може да изработи или закупи различни предмети от отпадъчни материали. Също така всеки гражданин ще може да подкрепи инициативата, като донесе пластмасови и хартиени отпадъци, които ще се събират в предназначените за това съдове.

 

Официален гост на събитието ще бъде Юлиан Попов – министър на околната среда и водите.

 

Екоинициативата за набиране на средства чрез предаване за рециклиране на пластмасови и хартиени отпадъци е на екипа на Младежка Банка Стара Загора. Събраният финансов ресурс ще бъде използван за финансиране на младежки проекти.

 

Кампанията се реализира с подкрепата на Община Стара Загора, Търговско-промишлена палата – Стара Загора, Граждански клуб ЛИПА – Стара Загора, Гражданско обединение „Екоцентър“ – Стара Загора, „Нелсен Чистота“ ООД, МОЛ „Галерия“ – Стара Загора, „Чахов“ ООД, „Булагро“ АД.

 

Моделът „Младежка Банка“ е уникален метод за въвличане на младите хора в дейности в полза на общността. Основни принципи на работа са младежко участие и подобряване качеството на филантропията, осъществявана от млади хора за млади хора. Приканваме всички граждани, фирми и институции да подкрепят младежката инициатива. Повече информация можете да получите на тел. 042 602 155 или чрез е-поща: office@fund-sz.org.
#

 

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!