Предимства на евтините интериорни врати

ноември 27, 2017, 17:56  

При избор на интериорни врати определящ фактор е, разбира се, цената. Тук непрекъснато се сблъскваме с дилемата – да купим скъпо струващо изделие от масив или покрито е естествен фурнир, стъклена или да направим избора в полза на евтин вариант. Много често бюджета, отделен за такива конструкции е ограничен, за това много купувачи предпочитат евтини интериорни врати.

Изделията икономичен клас представляват платно, запълнено с картон, тип пчелна пита и покрито със специално ламинирано фолио, ламинат, които добре имитират естествен фурнир. Надеждни и дълготрайни са тези, които са покрити с ламинат, но те струват и по-скъпо, отколкото покритите с ламиниращо фолио. Касата се прави от дървен материал – най-често се използва боров материал.

Прилагателно „евтини“ не означава, че поради ниските стойности тези конструкции не притежават други предимства, напротив, благодарение на съвременните технологии те са добра алтернатива на по-скъпите аналози. Ако ви предстои да си закупите такива конструкции, добре е да се запознаете с всички техни предимства и недостатъци.

Тези изделия имат красив дизайн и голям избор. На пазара са представени в широк асортимент. Богатият избор от цветова гама и текстури, имитиращи ценни видове дървесина, позволяват да се изберат интериорни врати за всеки интериор – те хармонично допълват както класическия дизайн, така и много смели решения.

Съвременните технологии позволяват толкова добре да се предава цялата красота на дървесината релефно, че да се различи по външен вид ламинираната конструкция от фурнир или дървена е много сложно.
Това голямо разнообразие позволява различни варианти за остъкляване. Има модели както с прозрачни стъкла, така и с матови или витражни. Допълнително поставените стъкла на интериорните врати икономичен вариант ги правят прекрасни украшения за вашия дом или офис.

Ако искате да направите в дома или офиса всички конструкции еднакви, то следва да предпочетете именно ламинираните. За разлика от фурнирните или от масив изделия, които заради особеностите на естествената дървесина имат различни нюанси, изделията, които са покрити с ламинат имат еднакъв цвят и текстура.

Работата е в това, че за производството на всеки цвят и текстура ламинат се определя код, за това този показател си остава непроменен в продължение на дълъг период, независимо от постъпващите партиди. Това предимство позволява да се снабдите в жилището или офиса с еднакви интериорни врати, макар и закупени по различно време.

  • No Related Post

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!