Безпрофилно остъкляване – красота за вашата тераса

октомври 17, 2017, 08:32  

От правилно усвоената тераса зависят основна част от условията за живота в жилището – ниво на топлината, шумо- и хидроизолация, вида на фасадата на сградата и т.н.

В зависимост от своите намерения и финансови средства, всяко семейство избира за себе си най-оптималния вариант за остъкляване на терасата, като всеки от тях има своите предимства и недостатъци.

Сред тези варианти с особена красота и стабилност се отличава безпрофилното остъкляване на терасите.

Основната разлика при тази система е пълното отсъствие на рамки и прегради, което при завършване на монтажа позволява да се получи тераса, изглеждаща лека и въздушна.

По мнение на специалистите, този метод на остъкляване отлично защитава от влиянието на външните фактори, повишава се температурата в помещението, значително се намалява шума от улицата.

Благодарение на използвания специален гумен уплътнител безпрофилното остъкляване на терасите и балконите осигурява високи показатели за херметичност.

В основата на този вид остъкляване лежат носещите алуминиеви профили (горни и долни), които се закрепват към парапета или пода и таванската плоча.

В конструкциите се използва закалено стъкло с шлифовани ръбове. В резултат на тази обработка в случай на удар стъклото се раздробява на малки парчета с тъпи ръбове, които свеждат до минимум опасността от нараняване.

Използваните стъкла са с дебелина от 6 до 12 мм. Изборът на дебелината на стъклата зависи от етажа, на който се намира терасата и силата на ветровете.

Безпрофилното остъкляване на терасите има редица предимства:

- универсалност – може да се приложи за всеки вид тераса и балкон, всякакви форми и размери, без опасност да се развали външната фасада на сградата;
- безопасност – благодарение на специалната обработка, стъклото издържа на силните ветрове и може да се разбие само при умишлен удар с нещо тежко;
- надеждност – при безпрофилното остъкляване има свободно движения на стъклата в профила с помощта на специални пластмасови ролки. Благодарение на това терасата може напълно да се отвори, просто стъклата се събират като книга или се разгръщат към стената;
- защита от дъжд, вятър и прах;
- лесно и удобно поддържане;
- безпрофилното остъкляване на терасите забележимо се различава от обикновените стъклопакети. Външният вид на терасата е красив и оригинален, създава се впечатление на въздушна и лека, не се засенчва вътрешното пространство на помещението.

  • No Related Post

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!