Аurelius Group придоби Hemswell-ЕКО Plastics

декември 27, 2014, 10:42  

botЕвропейският  инвестиционен посредник, „Аurelius“, обяви придобиването на Hemswell, базираната  във Великобритания компания  ЕКО Plastics, която трябваше да се бори заради трудните пазарни условия. Финансови детайли по сделката не бяха оповестени.

Съгласно сделката,“ Aurelius Group“ ще извърши увеличение на капацитетите  съоръженията, в допълнение към предоставянето на финансова помощ за подкрепа на текущите операции на компанията. Групата ще се фокусира върху дългосрочното стратегическо развитие и устойчив растеж. Според експерти от бранша, придобиване на Еко Plastics от Аurelius ще вдигне дружеството до нови нива. Eco Plastics е един от британските водещите заводи за рециклиране на пластмаси от 2000 г. Въпреки това, той сега  преминава през труден етап от известно време насам.

ЕКО Plastics представлява  почти 35% от общия брой бутилки, събрани във Великобритания всяка година. Има капацитет да се справи със 150 000 тона смесени бутилки годишно. Съоръжението на  Hemswell произвежда 12 различни потоци от пластмаси, включително и за хранителни цели PET.

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!