“Ате пласт” с ново производство

февруари 24, 2015, 11:07  

3Компанията за производство на полиетиленови фолиа и опаковки “Ате пласт” ще изгради нова производствена база, в близост до площадката си в индустриалния квартал на Стара Загора. Новата база ще разполага с нова екструдерна линия за производство на фолио.

Плановете са новата линия да заработи в края на 2016 г., като вече се работи по техническото задание на проекта, в който ще бъдат вложени между 7 и 8 млн. лв.
С новата инвестиция производственият капацитет на “Ате пласт” ще се увеличи с от 30 до 50%. Плановете на ръководството на компанията е  инвестиционните планове да бъдат реализирани с помощта на програма “Конкурентоспособност” през новия програмен период.

През 2014 г. “Ате пласт” откри ново предприятие за печатна дейност и ламиниране, също насочено към нуждите на хранително-вкусовата промишленост. Общата инвестиция в проекта беше 7 млн. лв., като за реализирането на инвестиционните си планове фирмата защити проект по програма “Конкурентоспособност” на стойност 1.7 млн. евро. Предприятието за печатане върху фолиа разполага с капацитет от 200 тона на месец.

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!