Анализ на пазарите на етилен в Китай

октомври 16, 2013, 10:18  

china

Октомврийските  преговорите , които са все още в ход в Китай с купувачи и продавачи, показват нежелание да осъществяване на  сделки. Продавачите търсят нарастване на цените на върха на офертите от  септември, докато купувачите задържат и дори $ 20/ton намаляват цените.

Продавачите засега не отстъпват  от първоначалните си нива на офертите, тъй като цените от място на етилена продължават да се движат по-високо в Азия. Спотовите цени на  етилена се увеличават от началото на септември. Сега бързите и по-малките доставки продължават да подкрепят възходящия тренд на пазара за етилен след завръщането на китайските играчи след една седмица дълга почивка за тях. Като постоянните увеличения на етилен-разходите карат продавачите  да не са склонни да дават отстъпки.

От друга страна, купувачите са в настроение да приеме по-високи нива за октомври. Някои играчи дори са на мнение, че някои купувачи  прескачат октомври , тъй като очакват да видят  по-ниски нива  на цените през ноември.

Търговците смятат, че  вносните PVC цените са достигнали своя връх през октомври и след което следва омекотяваща тенденция на цените през ноември. В момента търсенето не е много окуражаващо и някои продавачи започват да продават под напрежение. Очакванията са за  ноември да има  намаляване от около $ 20-30/ton.

Пазарът в Азия изглежда е притиснат между нарастващите разходи  по етилена  и отслабването на PVC търсенето.

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!